Fokkers

U hebt alle informatie over de Rhodesian Ridgeback verwerkt en bent tot de slotsom gekomen dat het dé hond voor u is!

De zoektocht naar een fokker is geen gemakkelijke. Erg belangrijk is, dat u een fokker uitkiest die te werk gaat volgens de regels van de  RRCN en die zich houdt aan de, door deze rasvereniging opgestelde, Code of Ethics.

    Bezoek als het even kan meerdere fokkers en kies er een uit waarmee u een “klik” heeft, waarin u vertrouwen heeft, die kennis van zaken heeft en vanzelfsprekend het ras door en door kent….en: 

    Een fokker die pertinent geen 2 nesten tegelijkertijd heeft liggen. 

    Een fokker die zorgvuldig te werk gaat bij het selecteren van een geschikte reu en teef,   uit welke combinatie de meeste kans bestaat op goede en gezonde nakomelingen (zie ook onder Stamboom).

    Een fokker die u precies vertelt waarom, eventueel in andere opzichten, juist voor díe bepaalde combinatie is gekozen.

     Een fokker die kan beoordelen welke prille “puppenkaraktertjes” wellicht het beste bij u en uw gezinssituatie passen.

     Een fokker die niet een nestje ergens in een boerenschuur heeft liggen, omdat hij/zij weet dat de socialisatie van de pups vrijwel direct na de geboorte begint en dat het daarom uitermate belangrijk is dat de pups zo snel mogelijk gewend raken aan een huiselijke situatie, want daarin zal uw toekomstige partner(tje) ook bij ú terecht komen.

    Een fokker die met trots een nestje met kerngezonde pups zal laten zien. Pups, in een brandschone werpkist die het liefst  binnenshuis staat, die u met heldere, schone ogen aankijken, schone oortjes, schone neus en een glanzende vacht hebben, zich levendig en niet schuw gedragen.

    Een fokker die u alles vertelt over de afstamming van de pups en u inzage geeft in de stambomen van de ouderdieren.

    Een fokker die u in de gelegenheid stelt kennis te maken met de ouderdieren.

    Een fokker die bereid is u meerdere malen te ontvangen om nader kennis te maken met het (hele!) nestje.

    Een fokker die bereid is antwoord te geven op ál uw vragen, óók de vragen waarvan u zelf misschien denkt dat ze als dom gezien zouden kunnen worden…domme vragen bestaan immers helemaal niet…en de antwoorden vertellen u veel over de fokker!

    Een fokker waarmee uw relatie niet stopt na het afhalen van een pup en bereid is u ook daarna met raad en daad terzijde te staan.

    Een fokker die ook kritische vragen stelt over úw gezinssituatie, uw huisvesting en uw verwachtingen ten aanzien van uw nieuwe huisgenoot…..Een fokker die het misschien zelfs in het hoofd haalt te besluiten om géén pup aan u mee te geven…