Voor een Rhodesian Ridgeback geldt, net als voor vele andere honden, dat de combinatie met katten in eenzelfde huis in 99% van de gevallen goed gaat. Geef beiden de tijd om aan elkaar te wennen. Zorg ervoor dat de kat op een voor hem/haar veilige en rustige plek zich kan terugtrekken. Forceer niets. Ga er niet zonder meer vanuit dat ze na een maand bij elkaar in de mand liggen; misschien gebeurt dat wel, misschien ook niet. 

Buitenshuis en met vreemde katten is het aan u om het gedrag van uw hond in de hand te hebben en houden. Het "vervelende" van vreemde katten is dat zij vaak wegrennen en voor een hond is dat een uitnodiging om daar achteraan te sprinten, succes is verzekerd! Maar let eens op wat er gebeurt wanneer de kat stilstaat, in de meeste gevallen doet de hond dan ineens niets meer, de lol is er dan voor hem af.

Laat uw hond nooit voor de "lol" achter een vreemde kat aanjagen!

Ook speelt het gedrag van uw eigen kat een rol. Als de kat niet van honden houdt of zelfs wat angstig is, hoeft dat niet te betekenen dat de hond de kat iets zal aandoen. Wel kan het  gevolg zijn dat de kat zich niet meer zal laten zien in dezelfde ruimte waar de hond is. Houd er dus rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat bij de komst van een nieuw maatje een oud maatje zich verbannen kan voelen.