Waarschuwing

Door de toenemende populariteit van de Rhodesian Ridgeback zijn er ook in toenemende mate brood- en particuliere fokkers die zich op het fokken ervan storten en via diverse advertentiesites op het internet pups voor, soms, lage prijzen aanbieden.

Een ernstige waarschuwing voor dit soort praktijken is op zijn plaats:

Vaak is de afstamming van de honden in nevelen gehuld  of zelfs onbekend!

Dit soort handelaren is vaak alleen geïnteresseerd in de productie van aantallen. Zij bekommeren zich bij het fokken niet of nauwelijks om de te verwachten lichamelijke en geestelijke gezondheidsaspecten van de honden.

Daarnaast zijn er steeds meer Ridgeback eigenaren die zó enthousiast zijn over hun eigen (meestal…) teefje, dat het hen “Leuk” lijkt ook eens een nestje te nemen; de zogenaamde "gelegenheidsnestjes" of "pretnesten"

Zij doen dat vaak met de beste bedoelingen en gaan naarstig op zoek naar een (willekeurig) beschikbare reu. Wat zij vaak niet (kunnen) overzien is of zo’n gelegenheidscombinatie wel een verstandige keuze is.

Het gevolg is niet zelden dat er, zonder dat men er zich van bewust is, ongewenste eigenschappen doorgefokt worden.

En…last but not least: 

Stel, u krijgt bij een gelegenheidsfokker een “onzekerheidskorting” van € 500,= op uw toekomstige huisgenoot.

Rekening houdend met de wetenschap dat de verzorgingskosten(zie verzorgingskosten) van een Ridgeback, bij een gemiddelde levensverwachting van 10 jaar en ouder, de € 10.000,= zullen overstijgen, dan bedraagt  die “korting” minder dan 5 % van dat bedrag!!!

Wilt u ons advies?

Ga dus óók verstandig om met de financiële aspecten van uw investering in een nieuwe huisgenoot en wees niet “Pennywise and Poundfoolish”!!