Wie zijn wij?

Om te beginnen lijkt het zinvol om te laten weten wie of wat wij beslist niet zijn!  

Wij zijn géén fokkers van Rhodesian Ridgebacks, noch hebben wij banden daarmee.

Wij  hadden en hebben geen enkel commercieel belang voor ogen met het respectievelijk samenstellen en beheren van deze site!

Wel zijn wij een kleine groep fervente liefhebbers van de Rhodesian Ridgeback.

Het huidige Rhodesian Ridgeback bestand in Nederland is het resultaat van een zorgvuldig en scrupuleus fokbeleid en heeft daarmee geleid tot een, in het algemeen, lichamelijk en geestelijk gezonde hond.

Echter vanuit de grote liefde en bewondering voor dit relatief jonge en bijzondere ras, maken wij ons grote zorgen over de enorm snel stijgende populariteit  van de Pronkrug.

Zoals we uit de geschiedenis van andere hondenrassen hebben geleerd, leidt een zich snel ontwikkelende populariteit niet zelden tot ongecontroleerde uitwassen.

De wetten van vraag en aanbod worden door “Broodfokkers” en erger nog “Fokfabrikanten” nauwkeurig gevolgd en men heeft in die kringen inmiddels ontdekt dat er een goede boterham te verdienen valt met de “productie” van Rhodesian Ridgeback pups.

Deze ontwikkeling baart ons grote zorgen, immers voor broodfokkers zijn alleen de te produceren aantallen interessant, terwijl zij de kwaliteit van afstamming slechts van ondergeschikt belang achten!

Een ander effect van de stijgende bekendheid en populariteit van de Rhodesian Ridgeback is, dat steeds meer mensen ook "zo’n mooie hond" willen hebben.

Als liefhebber van het ras begrijpen wij dat erg goed, echter wij willen er voor waarschuwen dat de Rhodesian Ridgeback niet zomaar een willekeurige hond is. Het is er een met een uitgesproken gebruiksaanwijzing.

Niet iedereen is geschikt voor een Ridgeback en de Ridgeback is niet geschikt voor iedereen!!

Wij hebben ons, als ervaren Ridgeback-eigenaren, als doel gesteld u, via de informatie op deze site, de helpende hand te bieden om doordacht en goed voorbereid al dan niet uw keuze te laten vallen op dit prachtige ras.

De informatie die u op deze site vindt is een extract van de dagelijkse ervaringen met de Ridgeback, opgetekend door enkele honderden eigenaren die via diverse nationale en internationale forums hun vragen en adviezen over het ras met elkaar delen.

Dát zijn wij en we hopen van harte ú  en daarmee  “ons”  Rhodesian Ridgeback Ras een dienst te bewijzen!

Mochten er, na het bezoeken van deze en andere sites, toch nog vragen resteren dan kunt u contact met ons opnemen.